Nyitólap

   Magamról

   Amiben segítek

  Germán Gyógytudomány Workshop (Műhelymunka) 2023 Szeged

   Vélemények

   Galéria

   Árak

   Akik nálam jártak

   Kapcsolat

   Ajánlom őket

   Videó csatorna

   Youtube

   Facebook

   Email küldése


Fitor Zoltán

Germán Gyógytudomány
Ismeretterjesztő, Bio-logikus tanácsadó

Megértés terápia

Inverz terápia

Lélekterápia

2022. október 26. frissítve

A bőr elváltozásai és azok okai

bor

Rövid információ
Dr. med. mag. Ryke Geerd Hamer

Az Germán Gyógytudomány® felismerései szerint, amelyek a daganatok és rákkal egyenértékű betegségek ontogenetikus rendszerén alapulnak (3. természettörvény), a bőrnek két része van. Ezek egymáson fekszenek, de különböző a szövettani (sejt) formájuk és eredendően teljesen más a feladatuk, valamint más-más agyi relék irányítják. 
A bőr rétegei: felül a  felhám (epidermis),  alatta pedig az irha(corium) helyezkedik el. Fejlődéstörténeti szempontból tehát eltérő az eredetük, az agyi irányításuk, és az értelmes biológiai különprogramot (ÉBK) beindító biológiai konfliktus (DHS) is más mindkét esetben.

A felhám (epidermisz) a legújabb szöveteink közé tartozik, a külső csíralemezből származik, és a nagyagykéreg irányítja.
Az irharéteg (corium) középső csíralemez eredetű, ősi mezodermális, kisagyi irányítású szövet.
Az irharéteg képződménye pl. a női mell, mégpedig annak a mirigyes állománya, ami az állatoknál kétsorosan képződött egészen a lágyékhajlatig.
A alábbi ábra sematikusan szemlélteti a bőr részeit. A szineknek jelentőségük van. Hamer doktor rendszerezésében a három csíralemezt és az azokból származó szerveket különböző színekkel jelöli. A piros a külső, a narancs a középső, a citromsárga a belső csíralemezt jelenti. A középső csíralemez egy ősi és egy új részre osztható, ezért ezeket citromsárga, ill. piros csíkozással jelöli.
bor_abr

A bőr elváltozásai

Irharéteg (corium)

  • melanóma
  • májfolt
  • bőrtuberkulózis
  • akne

Melanóma, amelanotikus melanóma

Az irharéteg a bemocskoltság vagy elcsúfítottság érzés konfliktusánál, amennyiben a biológiai konfliktust, lelki traumát okozó súlyos, drámai hatású megrázkódtatást (DHS-t) okoz, azon a helyen, ahol az egyén elcsúfítottnak érzi magát, melanómát vagy amelanotikus melanómát képez.
A melanómát akkor nevezzük amelanotikusnak, amikor az nem tartalmaz pigmentet.
Melanómának nevezzük, amikor pigmentet tartalmaz és a színe fekete, vagy kék. A női mellben előforduló (adenoid) rákot is amelanotikus melanómának nevezzük. A melanóma ősi értelme és feladata (ősinek nevezzük, amikor a fejlődéstörténeti ősöknek az irharétegen kívül még nem volt más bőrük) az egyén integritását elhatárolni más egyénektől, illetve kapcsolatot tartani más fajtársakkal (gyerek vagy partner). 
Az egyén integritása egy támadás vagy elcsúfítás miatt csorbul, mégpedig annyira, hogy amikor a biológiai konfliktus beindítja az értelmes biológiai különprogramot, az egyén azon a helyen, ahol a támadás érte, védősáncot épít (adenoid = ősagy irányított karcinóma). Ez mintegy erősíti a falat kifelé.
Ezt a helyi védősáncot neveztük eddig melanómának vagy amelanotikus melanómának. Melanotikus melanómát akkor láthatunk, amikor az elcsúfítottsági érzés véletlenül egy májfolttal esik egybe.

A májfoltok 

A bőrünk melanómaszerű maradékszigetei, amelyek korábban a napsugárzás elleni védekezés érdekében az egész testünket beborították. Ma is így van a színes bőrűeknél, akik jobban tükrözik az ősállapotot, mint az ún. fehérek vagy pigmenthiányosak. Tehát akiknek a hazája a szubtropikus klímán van, nem kell(ene) ruhát viselniük.

Bőrtuberkulózis

A melanóma a konfliktus aktív fázisban növekszik, ahogy már említettük sejtszaporodással. A konfliktus megoldás utáni gyógyulási fázisban, normális esetben gombák vagy mikobaktériumok segítségével, elsajtosodás során lebomlik, felszívódik.

A bőrtuberkulózis, azaz a melanóma elsajtosodása a gyógyulási fázisban alakul ki. Az epidermiszen nem lehet látni semmit, ugyanis a külső hámréteg sértetlen marad, és a melanóma felszívódik.
Ez azt jelenti, hogy a bőrtuberkulózis kizárólag az irharéteg tuberkulózisa.

Akne

Akkor fordul elő pl., amikor egy serdülő bepiszkítva érzi magát, különösen az arcán, és egy ún. aknéja alakul ki: az irharéteg kis melanoma szigete, ami kifelé kinyomható. 
A nyugati orvoslás nem ismerte fel azt sem, hogy a corium és az epidermisz a sejtszaporítást és a sejtcsökkenést (-sorvadást) illetően egymással ellentétesen viselkednek az adott konfliktus aktivitásban, vagy gyógyulási fázisban. A Germán Gyógytudomány® ezen összefüggéseinek hiányos ismeretei vezettek ahhoz, hogy a dermatológusok csak tüneteket látnak. Ez vezet a „tüneti” kezelésekhez, kenőcsök, hintőpor, tinktúrák használatához, a súlyos esetekben pedig a műtéti úton történő eltávolításhoz.

Az epidermisz

  • neurodermatitisz
  • exanthéma, ekcéma
  • vitiligo (ún. fehér foltos betegség)
  • alopecia (hajhullás)
  • neurofibróma / recklinghausen csomók
  • basalioma

Neurodermatitisz

Gyermektől/anyától vagy partnertől való elválasztási biológiai konfliktusnál figyelhetjük meg a bőr fekélyesedését, ami többnyire csupán mikroszkopikusan ismerhető fel. Azt azonban érezhetjük, hogy a bőr nem olyan bársonyos puha, hanem érdes. Ezt a betegséget nevezzük neurodermatitisznek (konfliktus-aktív!)

Exanthéma / ekcéma

A biológiai konfliktus megoldása utáni gyógyulási fázisban a bőr ödéma képződéssel megduzzad, amit exanthémának nevezünk. A fekélyek az alapjuktól lassan újra feltöltődnek új laphámsejtekkel, mely viszketéssel (pruritus), esetleg fájdalmakkal jár.

Vitiligo (ún fehér folt betegség)

Itt ugyanaz a folyamat zajlik, csak nem a felhám felé, hanem befelé, a hámréteg pigment tartalmú, az irharéteghez közelebb eső része felé: ha ott fekélyesedés, tehát elhalás áll fenn, azt úgy látjuk, mint vitiligot, mert ott a pigment tartalmú laphám sejtek úgyszólván láthatatlanul fekélyesedés következtében lebomlanak. Ezáltal fehér foltok alakulnak ki (fehér folt betegség). Az irhában erős pigment tartalmú melanotikus réteg van, és egy gyenge pigment tartalmú réteg a laphámsejtek alsó részén.
A vitiligo biológiai konfliktusa minden esetben brutális elválasztás egy embertől, akihez emocionálisan szorosan kötődött. Az elválasztás rendkívül csúnyán történik. Pl. amikor egy fiatal lánynak megmondták, hogy az apja motorbalesetet szenvedett, és az agya az úttestre kenődött.

Mindkét fekélyesedés akkor alakul ki, amikor az elválasztás érzése okoz biológiai konfliktust. A különválás/elválasztódás/elszigeteltség az állatvilágban óriási szerepet tölt be, sőt, az emberi agyban is 4-5-ször akkora helyet foglal el ez az irányító központ, mint a motorikus tevékenységet irányító rész, mert ez felel az egyedek egymás közti szociális viselkedéséért. Gyermekként elválni a falkától a biztos halált jelenti. Ezért ezen a téren a tévedés senkinek sem megengedett.    
A fekélyesedés elhelyezkedése a konfliktus fajtájától és tartalmától függ: Pl. a csecsemők, akik rugdalózót viselnek, szinte mind az arcukon reagálnak neurodermitisszel, ha biológiai elválasztási konfliktust szenvednek el, mert ott tépik el a kapcsolatot az anyjuktól.

Alopecia (hajhullás)

A haj a bőr átalakult laphámszövete. Egy fiatalember, akinek a nagyanyja mindig a haját simogatta, és a szeretett nagymama hirtelen, váratlanul meghal, alopecia aretata alakul ki, azaz  kör alakú kopasz folt a feje közepén. Amikor a konfliktust meg tudja oldani, a haja újra nőni kezd.

Neurofibromatózis / recklinghausen csomók

Az elválasztási konfliktuson kívül ennek az ellenkezője is előfordul: vagyis amikor valaki nem szeretné, hogy megérintsék. Ebben az esetben neurofibromatózissal reagálunk, azaz csomók alakulnak ki a bőr alatt, aminél senki sem tudja biztosan, hogy itt eredetileg laphám elváltozásról van-e szó, vagy egy ún. schwannomáról. A schwannoma az idegek kötőszövetes burka. A hisztopatológusok ezt a képet a legrosszabb esetben neurofibrómának nézik. Ez azt jelenti, a test a nem kívánt érintést hogy egyáltalán ne jusson az agyba.
Példa: Egy apa, aki a lányát éveken keresztül megerőszakolta, az egyik kezét mindig a fej hátsó részén, a másikat a combján hagyta. Pontosan ezen a két helyen alakult ki neurofibromatózis (Recklinghausen csomóknak is nevezzük).

Basalióma

A basalióma ún. elszarusodó laphám-karcinóma. Ezt a nomenklatúránk szerint körülírt fekély-történést fennakadt gyógyulásaként határozzuk meg.
Fennakadt gyógyulásként jelölünk egy folyamatot, ami bár mindig megoldódik, de soha nem gyógyul meg teljesen, mert a gyógyulás befejeződése előtt kis konfliktus recidíva, pl. egy ismétlődő álom, lép közbe. Ennek következtében egy bizonyos gyógyulási sub jön létre, elszarusodó laphámsejtek új képződményével. Ezt a folyamatot nevezzük a bőr basaliómájának. Kézenfekvő, hogy nem a káros napsugárzás vagy a rossz táplálkozás a felelős érte.

Jellemző példa volt mindig a pipázó-basalióma.
A nagyapa pl. ennél a basaliómánál mindig el lett választva a pipájától, amikor azt valahol elhagyta.

Ahogy azt már mondtuk: a teljes dermatológiát át kell gondolni, mivel annak eddig nem volt tudományos alapja, hanem többé-kevésbé tünet orientált szakma. A tüneteket helytelenül sorolják be, mert az exanthema/ekcéma virulását vagy a neurodermitiszt mindig különleges betegségnek, vagy a betegség súlyosbodásának tekintik, míg a fekélyesedéssel járó konfliktus aktív fázist javulásnak tudták be. Pedig ez pontosan fordítva van. 

Az Germán Gyógytudomány® szerint minden rendbe jön, nagyon értelmes, logikus módon, mert mi a betegségeket az ősi irányvonal alapján tudjuk megérteni és kezelni, megtanuljuk a folyamat egészét szisztematikusan értelmezni.

Fordította: Mészáros Zsuzsanna A Germán Gyógytudománnyal® kapcsolatos cikkek a germangyogytudomany.hu
oldalról lettek átvéve, a tulajdonos engedélyével.

Különprogramok

     Az állatkísérletek
     Tüdő
     Csont(ok) ÉBK
     AIDS
     Nyelőcső-sejtsz.
     Leukémia
     Epilepszia
     Cukorbetegség
     Neurodermatitis
     Fájdalmak
     Hormonok
     Szív
     Bulimia
     Diabetes
     Hodgkin-kór
     Petefészek
     Vese
     Mellrák
     A bőr elvált.
     Prosztata karcinóma
     Bélrák
     Máj karcinóma
     Emlő tejcsatornái
     Szívburok ÉBK
     Melanóma, bőrrák
     Hasnyálmirigy
     Asztma

Terápiák, gyógyulások,
sikertörténeteiElérhetőségek:

Személyesen Szegeden

Vidékieknek vagy

külföldön élőknek

SkyPe segítségével

+36-20/33-89-891

fitor.zoltan@gmail.com

facebook.com/lelekegyensuly


LAPOZZON BELE!
(KATTINTSON A KÉPRE)

Ennek a könyvnek minden család könyvespolcán ott kellene lennie...
   
FITOR ZOLTÁN
    Germán Gyógytudomány
Nemet mondani csak egyszer nehéz. A kényszerû igen hosszú ideig kínoz. (Halzer István)
  Bejelentkezés:
Tel.+36-20/3389-891