Nyitólap

   Magamról

   Amiben segítek

  Germán Gyógytudomány Workshop (Műhelymunka) 2023 Szeged

   Vélemények

   Galéria

   Árak

   Akik nálam jártak

   Kapcsolat

   Ajánlom őket

   Videó csatorna

   Youtube

   Facebook

   Email küldése


Fitor Zoltán

Germán Gyógytudomány
Ismeretterjesztő, Bio-logikus tanácsadó

Megértés terápia

Inverz terápia

Lélekterápia

2022. október 26. frissítve

Önismeret

  Tudod, rengeteg írást találhatunk az önismeretről, definíciókat, meghatározásokat, értelmezéseket, ezért hát, vizsgáljuk meg.

 
 Ha figyelmesen elolvasol olyan könyveket, szakirodalmakat, melyek az önismerettel foglalkoznak, vagy esetleg részt veszel egy önismereti tanfolyamon, észreveheted, hogy önismeret alatt mindig egy cél elérését értik, miszerint, feltérképezheted viselkedésed, reakcióid, és áttekintést nyerhetsz személyiséged alkotóelemeiről.
 
 Ám az önismeret sosem lehet azonos a saját magunkról felhalmozott ismeretekkel, hisz miközben ismeretanyagot halmozunk fel, sosem tanulunk. Nem teszünk mást, kizárólag információkat gyűjtünk, amit aztán elnevezünk tudásnak, tájékozottságnak, miközben, csupán néhány ismeret birtokába jutunk, és ezen ismereteket múltbéli tapasztalásainkra alapozzuk.
 
 Márpedig a megismerés csak az aktív jelenben történhet, azaz a megismerésnek nem lehet múltja, mert minden, amit a múltra alapozunk, egy torz képet fog nyújtani számunkra, és ezáltal semmi közünk sem lesz az önismerethez, azaz a valósághoz.
 
 Ha megjelenik bennem az a kérdés, hogy miként tehetek szert önismeretre, milyen gyakorlatokat kell ahhoz elvégeznem, mit kell elolvasnom, megtanulnom, nem teszek mást, mint burkoltan menekülök önmagam megismerése elől, annak álcája alatt, hogy elindultam a lelki fejlődés útján.
 
 Az önismeretet nem lehet megvásárolni, megtanulni, és erőfeszítések által sem lehet elsajátítani.
 
 Az önismeretre csak akkor tehetek szert, ha az adott, jelen pillanatban képes vagyok megfigyelni önmagam, a pillanatnyi, konkrét környezetben lévő emberekkel való kapcsolatok által. Ezért elkerülhetetlen az, hogy mi magunk fedezzük fel a dolgokat önmagunk számára, mivel azönismerettel senki más nem ruházhat fel minket. Ehhez pedig szükségünk van a szándékra, a keresésre, a vizsgálatra, és a folyton jelenlévő figyelemre.
 
 Olyannak kell ismernünk magunkat, amilyenek vagyunk, nem pedig olyannak, amilyennek lenni szeretnénk, azaz az önismeret csupán figyelem, önmagunk átalakításának szándéka nélkül.
 

Vajon létezik-e olyan eszköz, olyan módszer, amely által megismerhetnénk önmagunkat?

 Tudod, rendszereket és módszereket minden okos ember létrehozhat, ám ha az adott módszer keretein belül akarom felfedezni önmagam, csupán egy zárt rendszert, sémát követek, azaz, az adott módszer szisztémája által előre megalkotott eredményekre jutok. Igaz..? Csak gondold végig… Következésképpen, az önismeretre semmiféle bevált módszer által nem juthatunk el.
 
 Ha bármilyen módszert keresel, mindig valamilyen eredményre vágysz, márpedig az önismeretnem lehet eredmény, hisz az önismeret, maga a folyamatosan változó valóságra való ráébredés. Ha az önismeret elsajátításához módszereket keresel, tudd, valójában nem akarsz találkozni önmagaddal, nem akarod megérteni önmagad, indítékaidat, reakcióidat, csupán önhazugságaidat akarod megtámogatni azzal, hogy bizonyos eredményekkel kecsegtető rendszert követsz. Ha ezt megérted, azonnal rájössz arra, hogy minden, amit módszerekkel keresel, hazug útra terel.
 
 Az önismeret nem valamiféle végkifejlet vagy csúcspont. Az önismeret nem más, mint hogy a jelen pillanatban felfedezzük magunkat az emberek, eszmék, és a vágyaink által felhalmozott tárgyak kapcsolatain keresztül. Ehhez elengedhetetlen az éberség, és az éberségből fakadó folyamatos figyelem.
 
 De legyünk őszinték… Valójában lusták vagyunk és félünk, hogy ezt megtegyük. Így kézenfekvő, hogy keressünk valami előre megkreált módszert, vagy esetleg egy mestert, gurut, aki majd megmondja, hogy mit, hogyan tegyünk. Igaz..?
 
 Lustaságunk, vagy épp önmagunk felfedezésétől való félelmünk odáig képes minket elvezetni, hogy belekapaszkodjunk babonákba, kielégülést nyújtó hitekbe, pozitív gondolkodásba, és egyéb ostobaságokba. Elménk ez által – mivel egy előre gyártott hitrendszert, vagy módszert követünk –, ellustul, eltompul. Ennek következtében megjelenik az unalom, és újabb és újabb ingereket keresünk egy új könyv, módszer, vagy hitrendszer segítségével.
 
 Ennek következtében elveszítjük kreativitásunkat, spontenaitásunkat, és olyan messze kerülünk a valóságtól és önmagunktól, amilyen messze csak lehet.
 
 Pedig valódi önismeret nélkül, semmi más nem marad, csak illúzió. Illúzió, hogy meg tudod majd oldani az életed, illúzió, hogy isteni energiával rendelkezel, illúzió, hogy beavatott vagy, illúzió, hogy látó vagy, illúzió és elmeszüleménye a szellemekkel való harcod, illúzió az istenképed, illúzió a karma elméleteid, a reinkarnációba vetett hited, és minden, amit felhalmoztál csupán azért, hogy véletlen se lásd meg a valóságot.
 
 Tudod, annyi helyről hallom, hogy tudatosan kellene élnünk, ám egyre inkább meggyőződöm arról, hogy sokan, akik ezt hangsúlyozzák, fogalmuk sincs arról, hogy miről beszélnek.
 
 A tudatosság a helyes gondolkodásmódból fakad, ám a megfelelő gondolkodásmód nem az ismeretanyagok sokaságának felhalmozása, vagy valamilyen mintához, módszerhez való alkalmazkodás által valósul meg, legyen az bármilyen „emelkedett” is.
 
 A helyes gondolkodásmódhoz csakis a valódi önismeret által juthatunk el, és ha nem értjük meg önmagunkat, nincs semmi alapja a gondolkodásunknak, azaz, önismeret nélkül minden elgondolásunk bármivel kapcsolatban, hazug és hamis.
 
  Így aztán alszunk…
 
 
          
 


A Germán Gyógytudománnyal® kapcsolatos cikkek a germangyogytudomany.hu
oldalról lettek átvéve, a tulajdonos engedélyével.

Különprogramok

     Az állatkísérletek
     Tüdő
     Csont(ok) ÉBK
     AIDS
     Nyelőcső-sejtsz.
     Leukémia
     Epilepszia
     Cukorbetegség
     Neurodermatitis
     Fájdalmak
     Hormonok
     Szív
     Bulimia
     Diabetes
     Hodgkin-kór
     Petefészek
     Vese
     Mellrák
     A bőr elvált.
     Prosztata karcinóma
     Bélrák
     Máj karcinóma
     Emlő tejcsatornái
     Szívburok ÉBK
     Melanóma, bőrrák
     Hasnyálmirigy
     Asztma

Terápiák, gyógyulások,
sikertörténeteiElérhetőségek:

Személyesen Szegeden

Vidékieknek vagy

külföldön élőknek

SkyPe segítségével

+36-20/33-89-891

fitor.zoltan@gmail.com

facebook.com/lelekegyensuly


LAPOZZON BELE!
(KATTINTSON A KÉPRE)

Ennek a könyvnek minden család könyvespolcán ott kellene lennie...
   
FITOR ZOLTÁN
    Germán Gyógytudomány
Ahol csak lehet, tégy jót! Közben gondolj arra, hogy aki szívében jó, azt a Sors nem terheli nagy szenvedéssel. (Pythagorasz)
  Bejelentkezés:
Tel.+36-20/3389-891