Nyitólap

   Magamról

   Amiben segítek

  Germán Gyógytudomány Workshop (Műhelymunka) 2023 Szeged

   Vélemények

   Galéria

   Árak

   Akik nálam jártak

   Kapcsolat

   Ajánlom őket

   Videó csatorna

   Youtube

   Facebook

   Email küldése


Fitor Zoltán

Germán Gyógytudomány
Ismeretterjesztő, Bio-logikus tanácsadó

Megértés terápia

Inverz terápia

Lélekterápia

2022. október 26. frissítve

Szívburok ÉBK

szivburok szivburok2

Ez az eset „Trnava baltája” néven vonult be a medicina krónikájába. Akkoriban egy pácienssel szörnyű dolog történt: Búcsú idején, amikor minden falusi lakos sok libát nevelt, melyeket a népünnepélyre kellett volna levágni, a páciens egyik éjszaka hirtelen ugatni hallotta a kutyát. Csak egy alsónadrágban kirohant a kertbe, hogy megnézze, mi történik. A sötétben egy férfi körvonalait látta, aki nyilvánvalóan el akarta lopni a libákat. Az utolsó pillanatban a páciens felismerte, hogy a szomszédjáról van szó.

DHS (Dirk Hamer-szindróma):

Ugyanebben a pillanatban egy nagyon erős balta okozta ütés találta el. A balta ütése pár centiméterrel a bal mellbimbója mellett érte, mely átütötte a bordákat, és behatolt a mellkasba. A páciens összeesett. A kihívott orvos gyanította, hogy a szív megsérült, és szívmasszázst alkalmazott. Amikor azonban az orvos észlelte, hogy a szív tovább ver, elrendelte a beteg 20 km távolságra lévő Trnava-ba történő szállítását, miután azt megelőzően bekötözte a mellkast. Ez egy nehéz vállalkozás volt: Először lovas kocsival a hepehupás úton a legközelebbi vasúti állomás pályaudvarára, majd vonattal a Trnava-i klinikára. Ott egy hosszabb időt töltött a páciens kórházban.

Megnyilvánulás: Az elkövetkező időben a szívburkon egy rákos daganat (karcinóma), egy ún. szívburok-savóshártya-daganat (pericardialis mesothelioma)  fejlődik ki. A savóshártya-daganatok részben egy területre kiterjedve, részben (ritkábban) nagyobb tömör tumorként nőnek. Nagyon sok szívinfarktus egyidejűleg szintén egy szívburok-savóshártya-daganat (pericardialis mesothelioma) DHS megnyilvánulása.

Konfliktustartalom: Támadás a szív ellen, pl. ütés, késszúrás. Pszichológiailag is köthető: „Ön szívbeteg”, vagy szubjektív érzékelés: „Szívbeteg vagyok”, szívtáji szorító fájdalom (angina pectoris), szívinfarktus, szapora szívverés (tachykardia) esetén.

Biológia értelmezés: A szívburok megvastagodása azért, hogy megelőzzön egy DHS-t, vagy egy, a szívburkot érintő veszélyt (ütést, szúrást), illetve mentálisan is: „Szívbeteg vagy”.

A gyógyulási fázisban mindenféle savóhártyás ödéma / váladék képződik:
Szívburok (pericardium) = szívburok-folyadékgyülem, hashártya = hasvízkór (ascites), mellhártya = mellhártyaizzadmány (hydrothorax).
Elvben ez jó, mégis a gyógyulási folyamatban, komplikációként nagyon tartanak tőle. Aztán pl., amikor egyidejűleg egy aktív menekültségi- és kiszolgáltatottsági konfliktus zajlik vese gyűjtőcsatorna-karcinóma kíséretében, tehát a vizelet kiválasztásának zavara áll fenn (ún. szindróma). Ebben az esetben a szervezet a legkisebb ellenállás útját, tehát egy olyan területet, szervet vagy az agynak egy részét használja, amelyet, mint kiegészítő víztartalékot, egy gyógyulási-fázis-ödéma már eleve elárasztott, ami a páciensnek jelentős problémákat okozhat.

Hasvízkór, és részben szívburok-folyadékgyülem esetén is átmenetileg egy kis csapocskával ellátott Drain-csövet vezettetünk be. A páciens ez esetben szükség szerint 1–2 liter hasi vizet tud leengedni. De eközben jól kell táplálkozni (fehérje gazdagon), mert a hasvíz távozásával fehérjevesztés is bekövetkezik. A vizesedés teljes elmúlása után a Drain-csövet problémamentesen el lehet távolítani.A Germán Gyógytudománnyal® kapcsolatos cikkek a germangyogytudomany.hu
oldalról lettek átvéve, a tulajdonos engedélyével.

Különprogramok

     Az állatkísérletek
     Tüdő
     Csont(ok) ÉBK
     AIDS
     Nyelőcső-sejtsz.
     Leukémia
     Epilepszia
     Cukorbetegség
     Neurodermatitis
     Fájdalmak
     Hormonok
     Szív
     Bulimia
     Diabetes
     Hodgkin-kór
     Petefészek
     Vese
     Mellrák
     A bőr elvált.
     Prosztata karcinóma
     Bélrák
     Máj karcinóma
     Emlő tejcsatornái
     Szívburok ÉBK
     Melanóma, bőrrák
     Hasnyálmirigy
     Asztma

Terápiák, gyógyulások,
sikertörténeteiElérhetőségek:

Személyesen Szegeden

Vidékieknek vagy

külföldön élőknek

SkyPe segítségével

+36-20/33-89-891

fitor.zoltan@gmail.com

facebook.com/lelekegyensuly


LAPOZZON BELE!
(KATTINTSON A KÉPRE)

Ennek a könyvnek minden család könyvespolcán ott kellene lennie...
   
FITOR ZOLTÁN
    Germán Gyógytudomány
Két ember között a legrövidebb út: egy mosoly. (Kodály Zoltán)
  Bejelentkezés:
Tel.+36-20/3389-891