Nyitólap

   Magamról

   Amiben segítek

  Szabadság Gyógytudomány Workshop - Szeged

   Vélemények

   Galéria

   Árak

   Akik nálam jártak

   Kapcsolat

   Ajánlom őket

   Videó csatorna

   Youtube

   Facebook

   Email küldése


Fitor Zoltán

Germán Gyógytudomány
Ismeretterjesztő, Bio-logikus tanácsadó

Megértés terápia

Inverz terápia

Lélekterápia

2022. október 26. frissítve

Szívburok ÉBK

szivburok szivburok2

Ez az eset „Trnava baltája” néven vonult be a medicina krónikájába. Akkoriban egy pácienssel szörnyű dolog történt: Búcsú idején, amikor minden falusi lakos sok libát nevelt, melyeket a népünnepélyre kellett volna levágni, a páciens egyik éjszaka hirtelen ugatni hallotta a kutyát. Csak egy alsónadrágban kirohant a kertbe, hogy megnézze, mi történik. A sötétben egy férfi körvonalait látta, aki nyilvánvalóan el akarta lopni a libákat. Az utolsó pillanatban a páciens felismerte, hogy a szomszédjáról van szó.

DHS (Dirk Hamer-szindróma):

Ugyanebben a pillanatban egy nagyon erős balta okozta ütés találta el. A balta ütése pár centiméterrel a bal mellbimbója mellett érte, mely átütötte a bordákat, és behatolt a mellkasba. A páciens összeesett. A kihívott orvos gyanította, hogy a szív megsérült, és szívmasszázst alkalmazott. Amikor azonban az orvos észlelte, hogy a szív tovább ver, elrendelte a beteg 20 km távolságra lévő Trnava-ba történő szállítását, miután azt megelőzően bekötözte a mellkast. Ez egy nehéz vállalkozás volt: Először lovas kocsival a hepehupás úton a legközelebbi vasúti állomás pályaudvarára, majd vonattal a Trnava-i klinikára. Ott egy hosszabb időt töltött a páciens kórházban.

Megnyilvánulás: Az elkövetkező időben a szívburkon egy rákos daganat (karcinóma), egy ún. szívburok-savóshártya-daganat (pericardialis mesothelioma)  fejlődik ki. A savóshártya-daganatok részben egy területre kiterjedve, részben (ritkábban) nagyobb tömör tumorként nőnek. Nagyon sok szívinfarktus egyidejűleg szintén egy szívburok-savóshártya-daganat (pericardialis mesothelioma) DHS megnyilvánulása.

Konfliktustartalom: Támadás a szív ellen, pl. ütés, késszúrás. Pszichológiailag is köthető: „Ön szívbeteg”, vagy szubjektív érzékelés: „Szívbeteg vagyok”, szívtáji szorító fájdalom (angina pectoris), szívinfarktus, szapora szívverés (tachykardia) esetén.

Biológia értelmezés: A szívburok megvastagodása azért, hogy megelőzzön egy DHS-t, vagy egy, a szívburkot érintő veszélyt (ütést, szúrást), illetve mentálisan is: „Szívbeteg vagy”.

A gyógyulási fázisban mindenféle savóhártyás ödéma / váladék képződik:
Szívburok (pericardium) = szívburok-folyadékgyülem, hashártya = hasvízkór (ascites), mellhártya = mellhártyaizzadmány (hydrothorax).
Elvben ez jó, mégis a gyógyulási folyamatban, komplikációként nagyon tartanak tőle. Aztán pl., amikor egyidejűleg egy aktív menekültségi- és kiszolgáltatottsági konfliktus zajlik vese gyűjtőcsatorna-karcinóma kíséretében, tehát a vizelet kiválasztásának zavara áll fenn (ún. szindróma). Ebben az esetben a szervezet a legkisebb ellenállás útját, tehát egy olyan területet, szervet vagy az agynak egy részét használja, amelyet, mint kiegészítő víztartalékot, egy gyógyulási-fázis-ödéma már eleve elárasztott, ami a páciensnek jelentős problémákat okozhat.

Hasvízkór, és részben szívburok-folyadékgyülem esetén is átmenetileg egy kis csapocskával ellátott Drain-csövet vezettetünk be. A páciens ez esetben szükség szerint 1–2 liter hasi vizet tud leengedni. De eközben jól kell táplálkozni (fehérje gazdagon), mert a hasvíz távozásával fehérjevesztés is bekövetkezik. A vizesedés teljes elmúlása után a Drain-csövet problémamentesen el lehet távolítani.A Germán Gyógytudománnyal® kapcsolatos cikkek a germangyogytudomany.hu
oldalról lettek átvéve, a tulajdonos engedélyével.

Különprogramok

     Az állatkísérletek
     Tüdő
     Csont(ok) ÉBK
     AIDS
     Nyelőcső-sejtsz.
     Leukémia
     Epilepszia
     Cukorbetegség
     Neurodermatitis
     Fájdalmak
     Hormonok
     Szív
     Bulimia
     Diabetes
     Hodgkin-kór
     Petefészek
     Vese
     Mellrák
     A bőr elvált.
     Prosztata karcinóma
     Bélrák
     Máj karcinóma
     Emlő tejcsatornái
     Szívburok ÉBK
     Melanóma, bőrrák
     Hasnyálmirigy
     Asztma

Terápiák, gyógyulások,
sikertörténeteiElérhetőségek:

Személyesen Szegeden

Vidékieknek vagy

külföldön élőknek

SkyPe segítségével

+36-20/33-89-891

fitor.zoltan@gmail.com

facebook.com/lelekegyensuly


LAPOZZON BELE!
(KATTINTSON A KÉPRE)

Ennek a könyvnek minden család könyvespolcán ott kellene lennie...
   
FITOR ZOLTÁN
    Germán Gyógytudomány
Akár egy csöpp medencébe pottyanunk bele, akár az óceán közepébe, mindenképp úsznunk kell. (Platón)
  Bejelentkezés:
Tel.+36-20/3389-891