Nyitólap

   Magamról

   Amiben segítek

  Germán Gyógytudomány Workshop (Műhelymunka) 2023 Szeged

   Vélemények

   Galéria

   Árak

   Akik nálam jártak

   Kapcsolat

   Ajánlom őket

   Videó csatorna

   Youtube

   Facebook

   Email küldése


Fitor Zoltán

Germán Gyógytudomány
Ismeretterjesztő, Bio-logikus tanácsadó

Megértés terápia

Inverz terápia

Lélekterápia

2022. október 26. frissítve

Bulimia – két aktív különprogram kombinációja

bulimia

A bulimia, egy ún. falási-hánytatási soványságkór, két aktív biológiai különprogram egészen speciális kombinációja.

Csupán e két konfliktus kombinációja és aktivitása által egyidejűleg egy ún. skizofrén konstelláció is fennáll; vagyis két DHS-konfliktus egyidejű előfordulása Értelmes Biológiai Különprogramokkal (ÉBK), amelyek Hameri góca a különböző agyféltekékben van.


A konfliktusok a vér alacsony vércukorszintjét és a gyomorfekélyt hordozzák magukban.

 

Hogy milyen sorrendben „csapódnak be” a biológiai konfliktusok, az a páciens kezűsége mellett a hormonális állapotától is függ (pl. klimaktérium, fogamzásgátló tabletta stb.). Ugyanis ha változik a hormonális állapot, akkor változik a konfliktusérzékelés is, ami azt jelenti, hogy ugyanaz az esemény teljesen másképp dolgozódik fel: pl. a nő menopausája esetében az nem egy női, hanem férfi értelemben vett konfliktusként érzékelődik.

 

A tapsteszt a legbiztosabb módja a kezűség megállapításának. Ha a jobb kéz van felül, akkor az ember jobbkezes és fordítva, ha a bal kéz van felül, akkor az agyból kifolyólag balkezes.

Egy jobbkezes fiatal nőnek pl. egy „undor-félelem konfliktus” során (frontalmedialis, bal o.) leesik a vércukorszintje (hypoglykaemia). Mivel az illetékes relé nem a női birtokzónában van, az agyfélteke itt még nem változik. Ha viszont fogamzásgátlót szed vagy a DHS során dupla konfliktust élt át (pl. egyidejűleg még egy „rémület-félelem konfliktus”-t is), ettől kezdve a nagyagy bal oldala azonnal blokkolt, úgyhogy a következő konfliktus már csak a jobb oldali, férfias agyféltekén tud becsapódni. Ha következő konfliktusként (jobb, halántéklebeny)  még egy „birtokbosszankodás-konfliktus”-t is elszenved, akkor azonnal bulimiás lesz és egyidejűleg skizofrén konstellációba kerül.  

 

Egy balkezes fiatal nőnek egy „undor-félelem konfliktus” során megemelkedik a vércukorszintje (hyperglykaemiás lesz), vagyis a konfliktus (a balkezesség miatt) a szemben lévő férfi agyféltekén csapódik be. Elméletileg átélhet még egy „undor-félelem konfliktus”-t – ez alkalommal hypoglykaemiával, de akkor ő „csak” skizofrén konstellációban van. Ha most azonban még egy „identitás-konfliktus”-t (bal halántéklebeny) is elszenvedne, akkor az agyi oldal váltana és szervileg gyomorfekélyt kapna és azonnal bulimiás lenne.

Ha egy balkezes nő fogamzásgátlót szed, akkor ő a bal, női agyféltekén reagál, mégis mint egy balkezes férfi. Túlnyomóan férfiasan is érez, de egy kicsit nőiesen is („bi”), és most első konfliktusként a női „undor-félelem konfliktus”-t férfiasan éli meg és ezért „ellenszegülés-konfliktus”-a lesz.

A jobbkezes férfi egy „birtokbosszankodás-konfliktus”-tól gyomorfekélyt kap (jobb halántéklebeny). A második konfliktus során megcserélődik az agyi oldal és így ő is elszenvedhet egy „undor-félelem konfliktus”-t, akkor azonban automatikusan skizo-bulimiás konstellációban lesz.

 

A balkezes férfi ezzel szemben egy „birtokbosszankodás-konfliktus”-nál először végbélfekélyt (bal halántéklebeny) kapna, ezáltal a bal agyi oldal lenne blokkolva. De minden egyes hormonális változás újra keveri a kártyalapokat.

 

A jobbkezesek és balkezesek között csak a pszichikai sík és az agy közötti kapcsolat van felcserélve. Az agyi szinttől a szervi szintig a kapcsolat  ezzel szemben mindig állandó. A bal- és jobbkezesség az agyban kezdődik, a kisagytól kezdve minden oldalszerűen van definiálva. Az agytörzsben a kezűség gyakorlatilag nem játszik szerepet. A kezűség ezért a Germán Gyógytudományban nagyon fontos kritérium, a diagnosztika számára pedig elengedhetetlen.      
Íme egy példa:

 

Egy jobbkezes női páciensnek hét éves korában végig kellett néznie, ahogyan az oroszok megerőszakolták az édesanyját. Eközben egy kettős konfliktust szenvedett el: egy „undor-félelem konfliktus”-t, alacsony vércukorszintű állapotban (hypoglykaemia) és egy „rémület-félelem konfliktus”-t.
A konfliktusok aztán éveken keresztül függően aktívak maradtak, ami azt jelenti, hogy bár mindig is aktívak voltak, viszont el voltak nyomva.

 

17 évesen férjhez ment; röviddel a házasságkötés után azonban szörnyű vita alakult ki a friss házasok között. Eközben a hölgy páciens elszenvedett egy DHS-t, egy „birtokbosszankodás-konfliktus”-t gyomorfekéllyel. Ettől a pillanattól kezdve bulimiás volt. Ez a vita „kiújuló” jellegű volt. Mégis amikor ő a férjével újra kibékült, alkalmanként gyomorvérzése lett a gyógyulási fázisban. Minden esetben azonban, amikor megint veszekedés volt közte és a férje között, azonnal bulimiás lett. Az „undor-félelem konfliktus” még évekig függően aktív maradt, mert gyakran összeesett, vagyis elájult (alacsony vércukorszint).

 

Tudni kell, hogy egy függőben lévő konfliktus bármikor újra fellángolhat és a következő konfliktusnál a páciens azonnal egy skizofrén konstellációba kerül.  
A különös ebben az , hogy a páciens nem épít fel egy konfliktustömeget. Másrészt az ilyen függőben lévő konfliktusokkal az ember meg is öregedhet.

Valóban nem könnyű ezeket a konfliktusokat véglegesen megoldani. Ha ebben az esetben sikerülne a „bosszankodás-konfliktus”-t végérvényesen feloldani, akkor ezzel a másik még nem lenne tisztázva. Vagyis ha a házassági vitákat tartósan megszüntetnék, vagy ha a konfliktus talán egy válással pl. magától elintéződne, az „undor-félelem konfliktus” még akkor is függően aktív maradna. Némely konfliktust csak szellemi úton lehet feloldani, legyőzni.

 

Egy másik példa:
Egy kb. öt éves kisfiúnak az apja –  akit a gyerek tulajdonképpen csak részegen ismert – paradicsomot, uborkát és konzervhalat tömött a fia szájába. Amikor a gyerek ettől undort kapott, az apja ütlegelte, ordított és artikulátlanul bömbölt vele a vendéglőben. Erre a fiúnak hánynia kellett, ami még jobban felingerelte az apát, aki annál jobban ütötte a gyermeket.

 

A fiú (jobbkezes) elszenvedett eközben egy „birtokbosszankodás-konfliktus”-t gyomorfekéllyel és egy „hallás-konfliktus”-t „nem hiszek a füleimnek, ez nem lehet igaz” (tinnitus, fülzúgás, fülcsengés). Az apa most kezdte csak el igazán tömni a gyereket uborkával, paradicsommal és konzervhallal. A gyerek leírhatatlan undort érzett, de az apa „elvből”, vagy egyszerűen csak mert részeg volt, nem tágított. Minden egyes hányás után újra és újra uborkát és paradicsomot tömött a szájába. A gyerek néhány perccel az első konfliktus (DHS) után elszenvedett még egy „undor-félelem konfliktus”-t is.

 

Attól az órától kezdve skizo-bulimia konstellációja volt, méghozzá több sínen: mindig, amikor uborka, paradicsom vagy konzervhal került az asztalra, a páciens azonnal hányingert kapott vagy még hányt is. Ezenkívül a vér alacsony vércukorszintje miatt, az „undor-félelem konfliktus”-ból kifolyólag, azonnal valami édeset kellett ennie: farkasétvágy! Amikor az apa megint részegen üvöltözött, amit mindenesetre rendszeresen megtett, akkor ez elegendő volt a bulimiához és a fülcsengés kialakulásához.

A sínek mindig kiegészítő konfliktuselőjelek vagy a DHS pillanatában érzékelt észlelések. Ha a páciens később egy ilyen sínre kerül, akkor ez a teljes konfliktus kiújulását eredményezheti. A tudás azonban, hogy mely konfliktusokat szabad feloldani, szabad-e egyáltalán, és főleg melyek azok, amelyeket már egyáltalán nem szabad feloldani, megmutatja, hogy milyen lelkiismeretességgel kell eljárni a Germán Gyógytudományban.

 

A Germán Gyógytudomány orvosának ezért nemcsak egy mindent átfogó orvosi és emberi szakképzettségre van szüksége, hanem ebből kiindulva még orvostudomány-kriminológus is kell, hogy legyen.

 

Természetesen egy szinttel mélyebben meg kellene kérdezni: ha ez tulajdonképpen két Értelmes Biológiai Különprogram, akkor melyik mindkettő számára a biológiai értelemű És mi lehet ebben a skizofrén konstellációban „az értelem feletti”?

 

A Germán Gyógytudománynak semmi köze ahhoz, amit ma olyan szépen kifejezve teljes orvostudománynak neveznek, mely fogalom alatt egyébként sem tudja az ember, hogy igazán mit képzeljen el. Szorosan orientálódik a biológia viselkedési módokra és konfliktusokra és egészen új mércét állít fel. A legfontosabbak, a lélek–agy–szerv együtthatás elismerése, „A rák vastörvénye”, tehát az empirikusan talált szisztematikus összefüggés a fizikai megbetegedés és a pszichés–cerebrális ok között.

 

„A rák vastörvénye” azt mondja, hogy minden ún. betegséget (nem csak a rákot) egy DHS vált ki, tehát egy egészen specifikus biológiai konfliktus-sokk, ami ugyanabban a másodpercben egy agyi CT-n igazolható Hameri gócot hoz létre a szerv számára illetékes agyi relében és a szerven megfelelő változásokat idéz elő.

A Germán Gyógytudomány szigorúan természettudományos értelemben véve egy túldeterminált rendszer, vagyis, ha az ember ismer egy szintet, a többit megalapozottnak tekintheti. Ráadásul embriológiai – ontogenetikus magyarázatot ad annak megértésére, hogy az egyes reléközpontok miért az agynak azokon a helyein vannak, amelyeken megtaláljuk őket. Így az agyi CT „csak” egy magától értetődő megerősítése azoknak a dolgoknak, amelyeket már különben is tudtunk, saját magunk leellenőrzésének egy fajtája.

A bulímia okát eddig senki sem tudta. De ha most már tudjuk az okát, akkor a terápiát is tudjuk, amely kényszerűen adódik a rendszerből.

A Germán Gyógytudomány egy olyan átfogó és logikus rendszer, hogy az ún. betegségek, a valóságban Értelmes Biológiai Különprogramok, magától értetődően értelmesen beilleszkednek az egészbe, mialatt korábban pl. a végtelen számú tünetből álló tünetcsoportban (több tünet egyidejű előfordulása) egyáltalán nem tudtunk értelmet felfedezni.

Vajon mi lehet a bulimia biológiai értelme? Az „undor-félelem konfliktus” (vagy a balkezeseknél az „ellenszegülés-konfliktus”) egy olyan veszély elkerülését jelenti, amelytől undorodunk vagy amelynek ellenszegülünk.

Az ellenszegülésnél végbemenő folyamatban tónusos izomkontrakció és remegés) nagyon sok cukor (= az izmok üzemanyaga) használódik fel. 
Ezzel egyidejűleg a glykogéntermelődés (az inzulin ellentéte = ellenjátékos) korlátozódik, így a májban lévő cukortartalékokat nem lehet mobilizálni. A nők „az undortól elájulnak”.

„Ellenszegülés-konfliktus” (jobbkezes férfinél) és az „undor-félelem konfliktus” esetén (balkezes nőnél) a dolog fordítva van. A férfinak ki kell bírnia az ellenállást, meg kell nyernie a harcot. Ezért az inzulintermelődés lecsökken, hogy a lehető legtöbb vércukor maradjon a keringésben (és különösen az izomzatban). Valószínűleg ez a biológiai értelme.

A gyomorfekélynek egyértelműen az a biológiai értelme, hogy az ételt újra kiöklendezzük, hogy a váratlanul szükségessé vált terület-bosszúsági (határ-) vitát könnyebben legyőzhessük, merthogy az esélyek teli gyomorral rosszabbak lennének.

Ennek a bulimiai konstellációnak az „értelem feletti biológiai értelme” csak abban az irányban kereshető, hogy, az egyénnek állandóan új undorító „birtokbosszankodás-konfliktus” kiújulásaival kell megbírkóznia. Ezért van ez a „hintamechanizmus”.  

(lásd még: Diabetes és Cukorbetegség)

Fordította: Biczó PatríciaA Germán Gyógytudománnyal® kapcsolatos cikkek a germangyogytudomany.hu
oldalról lettek átvéve, a tulajdonos engedélyével.

Különprogramok

     Az állatkísérletek
     Tüdő
     Csont(ok) ÉBK
     AIDS
     Nyelőcső-sejtsz.
     Leukémia
     Epilepszia
     Cukorbetegség
     Neurodermatitis
     Fájdalmak
     Hormonok
     Szív
     Bulimia
     Diabetes
     Hodgkin-kór
     Petefészek
     Vese
     Mellrák
     A bőr elvált.
     Prosztata karcinóma
     Bélrák
     Máj karcinóma
     Emlő tejcsatornái
     Szívburok ÉBK
     Melanóma, bőrrák
     Hasnyálmirigy
     Asztma

Terápiák, gyógyulások,
sikertörténeteiElérhetőségek:

Személyesen Szegeden

Vidékieknek vagy

külföldön élőknek

SkyPe segítségével

+36-20/33-89-891

fitor.zoltan@gmail.com

facebook.com/lelekegyensuly


LAPOZZON BELE!
(KATTINTSON A KÉPRE)

Ennek a könyvnek minden család könyvespolcán ott kellene lennie...
   
FITOR ZOLTÁN
    Germán Gyógytudomány
Az él, aki bátran él! (Goethe)
  Bejelentkezés:
Tel.+36-20/3389-891